torstai 16. tammikuuta 2014

Haastaja avokadopastalle



Jos päätit kokeilla cannelloneja, niin suosittelen ostamaan sen verran ison pullon valkoviiniä, että siitä riittää myös tähän chili-pekonipastaan. Juuri kun mainostin, kuinka meillä ei juurikaan punaista lihaa valmisteta, niin joudun toteamaan, että pekoni on poikkeus. Etenkin toissasyksyisen Jenkki-reissun jälkeen pekoni on pikkuhiljaa hiipinyt meidän keittiöön. Monessa maassa pekoni miltein luetaan kasvikseksi, se on tullut reissuilla todettua. Edelleenkin naurattaa muistellessa pienen Portolaisen ravintolan hampaatonta, vanhaa tarjoilijaa, joka väänsi tilaamamme vegeburgerit baconburgereiksi.

Tämä maistuva ja helppo resepti löytyy Hanna ja Alexander Gullichsenin Safkaa- parempaa arkiruokaa- kirjasta. Suosittelen muutenkin kyseistä keittokirjaa, siinä on paljon hyviä, mutta yksinkertaisia reseptejä. Heiltä on juuri ilmestymässä uusi kirja, Safkaa- maanantaista sunnuntaihin. Odotan myös innolla heidän ohjelmaansa, Meidän safkaa, joka alkaa maanantaina Avalla klo 21.

Chili-pekonipasta (Ohje kirjasta Safkaa, parempaa arkiruokaa)

n. 150g pekonia
3 rkl oliiviöljyä

1 chili (poista siemenet)

2 valkosipulinkynttä (unohdin laittaa :D )

1/2 keltasipulia

1 dl valkoviiniä

tinjamin- ja rosmariininoksa

laakerinlehti (tämäkin unohtui...)

1 dl sokeriherneitä

(tuoreita tai pakastettuja) (nämä unohdin ostaa kaupasta, koska  ostoslista jäi kotiin! :D)

2 dl kuohukermaa

suolaa

mustapippuria

400-500 g tagliatellea (laitoin tuorepastaa)

100 g parmesaania



Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan isoon kattilaan. Viipaloi pekoni parin sentin mittaisiksi siivuiksi ja paista kuumalla pannulla kunnes se on rapeaa. Nosta reikäkauhalla pekonit talouspaperin päälle, johon ylimääräinen rasva saa imeytyä.

Kaada pannun pohjalle 3 rkl oliiviöljyä ja freesaa viipaloitua chilejä ja kuutioituja sipuleita kolmisen minuuttia. Kaada mukaan valkoviini sekä yrtit ja herneet. Anna porista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä. Nappaa yrtit pois pannulta. Lisää kerma ja kiehauta. Laita rapeat pekonit mukaan ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, tässä vaiheessa se saa olla tiivis, tulinen ja melko suolainen.


Keitä pasta ohjeen mukaan, lisää keitetty ja lävikössä valutettu pasta kastikkeeseen. Pyöräytä raastettu parmesaani pastan sekaan. Anna vetäytyä hetkinen, tarjoile.

PS. Indiedaysilla on ilmeisesti jokin yhteistyö-kampanja ohjelman tiimoilta. Tämä postaus oli tehty pelkästään silkasta rakkaudesta hyvään ruokaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti